This oasis in the area of Calvià, Mallorca is surrounded by green and trees with nature entering through large, frameless windows. The same windows slide into the walls, opening up the house in spring and summer and allowing for a gentle breeze to flow throughout, playing all day long with flowing linen curtains. The view is guided across the rooms towards the pool and onto the sea in the distance, but still maintains the feeling of a house in the trees.

INTERIORS

Large solid wooden floors underline this feeling and blend in with the tiles outside, building an outside/inside harmony. A harmony which is also reflected in the choice of materials, wood, stone and linen fabric. The pool tiles are the same as the terrace tiles, creating a whole.

Inside the house the interior is kept to an earthy harmony featuring taupe colours. The architectural style is open-plan with a large 4-metre cooking island and kitchen in the heart of the house. From here your view is guided by half walls into the living room with a library behind it. All rooms enjoy a beautiful view through the large windows.

 

OUTDOORS

The outside offers plenty of space at different levels. Here you can enjoy a good book or have a chat while others might be playing chess in a different corner, or preparing the barbecue for dinner. Visually there are no neighbours to be seen who might interfere with the feeling of looking across hectares of your own land from above. Peaceful summer nights reveal a sky without much light pollution, as there are no streetlights that interfere.

Pics by Pernilla Danielsson

Share this page with your Friends